Consultatieronde van het programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd is opengesteld

Bent u betrokken bij het jeugdbeleid? Werkt u als professional of onderzoeker in het (preventieve) jeugdveld of heeft u als ouder of jongere te maken met (preventieve) jeugdhulp? Houdt u zich bezig met professionalisering? Dan bent u van harte uitgenodigd om mee te denken over dit nieuwe programmavoorstel.

Het ZonMw-programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (2020 – 2024) stimuleert het creëren van een lerende omgeving en verbetercyclus ten behoeve van de transformatie in de jeugdsector. Dit door middel van regionale kenniswerkplaatsen jeugd, waarin organisaties samenwerken vanuit praktijk, beleid, onderzoek en opleidingen, met structurele inbreng van ouders en jongeren. Kennis en expertise wordt binnen de werkplaatsen ontwikkeld, benut én toegepast. De generieke elementen van deze kennis worden daarnaast overdraagbaar gemaakt voor andere regio’s.

Het programma bouwt voort op het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020). Meedenken over dit nieuwe programmavoorstel kan tot 9 april. Het consultatieformulier vindt u hier op onze website.

ZonMw streeft ernaar het programmavoorstel eind april aan VWS aan te bieden. Indien het voorstel wordt goedgekeurd, wordt eind mei de subsidieoproep opengesteld. 

Bekijk het concept programmavoorstel

Meer weten?