ZonMw bij het SmartCare congres op 23 november

Logo SmartCare congres
Hoe kunnen we langer thuis wonen met technische en sociale innovatie? Op het SmartCare congres komt de ontwikkeling en implementatie van technologie aan bod, net als de ervaringen van professionals en cliënten. Vanuit de programma's AAL, SET en Zorg voor innoveren organiseert ZonMw twee sessies over digitale dagbesteding.

De sprekers Anna Riemersma (Cordaan) en Gerlinde Venema (Interakt Contour) bespreken tijdens de sessies de kansen en uitdagingen van digitale dagbesteding. Dankzij hun ervaring binnen de organisaties in het bieden van zinvolle daginvulling voor mensen thuis, zullen zij praktijkvoorbeelden, praktische richtlijnen en mogelijke knelpunten delen met andere organisaties. Hiermee willen zij anderen inspireren om aan de slag te gaan met zinvolle digitale dagbesteding.

Hoe helpt technologie bij een zinvolle besteding van de dag?

We willen allemaal een zinvolle invulling van onze dag. Naast of als aanvulling op de fysieke dagbesteding, volgen cliënten op de digitale dagbesteding vanuit huis via hun computer, laptop of tablet verschillende modules. Om digitale dagbesteding voor meer mensen mogelijk te maken hebben InterAktContour en Cordaan subsidie aangevraagd bij ZonMw. Zo hebben zij een volgende stap kunnen zetten in het implementeren van digitale dagbesteding. Anna Riemersma en Gerlinde Venema delen tijdens de sessies o.a. hoe cliënten de vorm van dagbesteding ervaren, hoe de organisaties het hebben ingevoerd en wat de voor- en nadelen zijn.  

Wie kan zich aanmelden?

Met het SmartCare congres worden gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties en andere partners bij elkaar gebracht om over deze opgave - ouderen langer thuis - tot een gezamenlijke aanpak te komen.

Meld u hier aan voor het SmartCare congres over Slimmer Thuis op 23 november 2023 van 09.00 - 17.00 uur in het Achmea Congrescentrum in Zeist.

Wie zijn aanwezig?

De sprekers vanuit de programma’s AAL, SET en Zorg voor innoveren zijn Anna Riemersma van Cordaan en Gerlinde Venema van Interakt Contour. De moderator van de sessie is Rik Wisselink van ZonMw. Verder zullen op het congres diverse sprekers aanwezig zijn van organisaties als Alzheimer Nederland, Zilveren Kruis, Omring en gemeente Den Haag.

Het hele programma vind je op de website van SmartCare.

Vragen over innoveren?

De adviseurs van Zorg voor innoveren staan de hele dag op het SmartCare congres klaar met een stand om alle vragen over implementatie, opschaling en andere onderwerpen rondom zorginnovatie te beantwoorden. Meer informatie vind je op de website van Zorg voor innoveren.