Vooraankondiging subsidieoproep Praktijkgericht onderzoek ggz

Vanuit het Onderzoeksprogramma ggz stelt ZonMw binnenkort subsidie beschikbaar voor praktijkgericht onderzoek om hybride zorg in de ggz te stimuleren.

Hybride zorg

Het Integraal Zorg Akkoord (IZA) zet in op de transformatie naar hybride zorg om de geestelijke gezondheidszorg toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar te houden. ZonMw stelt daarom binnenkort subsidie beschikbaar om hybride zorg in de geestelijke gezondheidszorg te stimuleren. Het gaat hierbij om praktijkgericht onderzoek naar de inzet van een combinatie van digitale zorg met fysieke zorg - waar nodig, in het gehele zorgproces - die past bij de behoefte van personen met een hulpvraag in de ggz.

Financieringsvoorwaarden

In totaal is voor deze subsidieronde € 2.500.000, - beschikbaar. Het maximaal aan te vragen bedrag per subsidieaanvraag is € 500.000, -, met een richtlooptijd van maximaal 24 maanden. Cofinanciering is verplicht in deze subsidieronde.

Subsidieoproep

De subsidieoproep wordt binnenkort gepubliceerd. Hierin staan de voorwaarden, specifieke data en benodigde informatie over de vooraanmelding en het indienen van een subsidieaanvraag. U vindt al deze informatie binnenkort in de subsidieoproep. Houdt onze social mediakanalen in de gaten voor de definitieve subsidieoproep.