Veel belangstelling voor professionaliseren van de verloskundige zorg

In de afgelopen maand hebben bijna alle verloskundige samenwerkingsverbanden een aanvraag ingediend binnen de subsidieoproep Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden. Met deze subsidie kunnen zij verder werken aan het versterken van hun kwaliteit en samenwerking.

Doel van de subsidie

Verloskundig samenwerkingsverbanden kunnen deze subsidie inzetten voor het realiseren en (door)ontwikkelen van één of meerdere onderdelen (bouwstenen) uit het VSV basiskader. Hiermee wordt de kwaliteit en samenwerking van de verloskundige samenwerkingsverbanden versterkt en een bijdrage geleverd aan het verbeteren en versterken van de zorg rondom zwangeren en het (ongeboren) kind.  

Beoordeling

De komende maanden worden de aanvragen door de programmacommissie beoordeeld. Uiterlijk in november vindt het besluit hierover plaats. 

Samenwerkende partijen

Het stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) wordt uitgevoerd door ZonMw in nauwe samenwerking met de Federatie van VSV’s, het Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg (NRCG) en het College Perinatale Zorg (CPZ)