Subsidieoproep ‘Hart voor Duurzame zorg’ voor nieuwe medische technologie

Medische technologie voor het eerder opsporen, monitoren en beter behandelen van hart- en vaatziekten is hard nodig om de toegankelijkheid van de zorg en voldoende personeel aan het bed te waarborgen. Daarom investeren de Hartstichting, ZonMw en NWO in Hart voor duurzame zorg, de gezamenlijke subsidieoproep van de DCVA en IMDI.

Technologische innovatie levert een belangrijke bijdrage aan een betere gezondheid. Deze innovaties zorgen voor kosteneffectiviteit en maken een persoonlijkere zorg mogelijk. Een zorg die is toegespitst op de wensen en mogelijkheden van het individu.

Met behulp van nieuwe medische technologie kunnen risicofactoren en signalen van het ontstaan of verergeren van hart- en vaatziekten eerder worden herkend, beter gemonitord, en sneller behandeld worden met als doel schade en achteruitgang te voorkomen. Hiermee gaat de ziektelast door hart- en vaatziekten naar beneden en blijft de zorg voor mensen met hart- en vaatziekten ook in de toekomst bemensbaar.

Gezamenlijke subsidieronde

De Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) en het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) starten samen deze nieuwe subsidieronde met middelen van de Hartstichting, ZonMw, NWO-TTW en NWO-MVI. De totale omvang van deze oproep is vijf miljoen euro, waarvan de helft gefinancierd wordt door de Hartstichting. De subsidieoproep wordt uitgevoerd door ZonMw.

Uw briljante idee

Heeft u een briljant idee voor nieuwe medische technologie? Of brengt u bestaande experimentele technologie naar de kliniek? Dien dan uiterlijk 9 april uw voorstel in.
Meer informatie en de mogelijkheid om in te dienen vindt u in de subsidieoproep.

Informatie en netwerkbijeenkomst

Overweegt u een aanvraag in te dienen en/of heeft u behoefte aan nieuwe contacten? Kom naar de informatie en netwerkbijeenkomst op vrijdag 15 februari 2019 van 13.30 tot 16.00 in het Holland Heart House te Utrecht. Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.