Subsidieoproep ‘Ervaringsdeskundigheid versterken rondom onbegrepen gedrag’ is opengesteld

De subsidieoproep ‘Ervaringsdeskundigheid versterken rondom onbegrepen gedrag’ is opengesteld vanuit het Actieprogramma Grip op Onbegrip. Er is subsidie beschikbaar gesteld voor de doorontwikkeling van bestaande initiatieven gericht op ervaringsdeskundigen rondom onbegrepen gedrag. De deadline is 3 december 2024, 14:00 uur.

Ervaringsdeskundigheid versterken rondom onbegrepen gedrag

Deze subsidieoproep heeft als doel om de inzet van ervaringsdeskundigen rondom onbegrepen gedrag in het zorg-, sociaal en veiligheidsdomein verder te verstevigen en de kennis over de inzet van ervaringsdeskundigen te vergroten. Dit wordt gedaan door:

  • Ontwikkelruimte te creëren voor ervaringsdeskundigen in de praktijk;
  • In te zetten op de ontwikkeling van (collectieve) ervaringskennis;
  • Bestaande kennis, producten en projecten te bundelen en toegankelijk te maken.

Wie kan aanvragen?

Mensen die ervaringskennis hebben en (familie)ervaringsdeskundigen, organisaties, netwerken en collectieven van ervaringsdeskundigen kunnen subsidie aanvragen voor de doorontwikkeling van bestaande initiatieven gericht op ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid op het gebied van zorg, ondersteuning, destigmatisering en beter begrip voor personen met onbegrepen gedrag. 

Wat kan aangevraagd worden?

Er kunnen 2 typen projecten worden aangevraagd:

  1. Snel aan de slag 
    Een subsidieaanvraag om een impuls te geven aan de implementatie of doorontwikkeling van een kleinschalig bestaand initiatief. Voor deze projecten is maximaal €25.000 beschikbaar voor een periode van maximaal 12 maanden.
  2. Een stap verder 
    Een subsidieaanvraag voor de implementatie of doorontwikkeling van een bestaand initiatief. Belangrijk is dat er een product wordt opgeleverd waar andere projecten of initiatieven ook iets aan hebben. Voor deze projecten is maximaal €50.000,- beschikbaar voor een periode van maximaal 24 maanden.

Informatiebijeenkomst

In oktober wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarin de subsidieoproep en het beoordelingsproces worden toegelicht. Ook zal er een training worden gegeven waarbij hulp wordt geboden voor het schrijven van een subsidieaanvraag en tips voor het vormgeven van het idee van een project. Via dit aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Heeft u een idee voor het verstevigen van de rol van ervaringsdeskundigen rondom onbegrepen gedrag en wilt u bij ons een aanvraag indienen? Lees de subsidieoproep voor meer informatie.

Let op: de deadline voor het indienen van een aanvraag is dinsdag 3 december 2024, 14.00 uur.