Subsidie voor verbetering re-integratie bij een andere werkgever (tweede spoor)

Re-integratie bij andere werkgever
Wilt u aan de slag met het verbeteren van het re-integratietraject van werknemers bij een andere werkgever (tweede spoor)? Bijvoorbeeld door het toepassen van innovatieve aanpakken in de praktijk? Bekijk dan de subsidiemogelijkheden en kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 31 oktober 2024.

Praktijkgericht onderzoek

Deze subsidieoproep richt zich op praktijkgericht onderzoek. U kunt subsidie aanvragen voor het uitproberen van een innovatieve aanpak in de praktijk of voortbouwen op best practices, indien deze nuttig zijn voor werkgevers en/of werknemers. De aanvragen kunnen betrekking hebben op een breed scala aan thema’s, zolang deze te maken hebben met re-integratie bij een andere werkgever (tweede spoortraject). 

Enkele mogelijke thema’s zijn:

  • het wegnemen van negatieve associaties tweede spoor bij werkgever en werknemer
  • best practices bij arbeidsmarktregio’s of organisaties
  • de combinatie van revalidatie en re-integratie bij verschillende groepen, zoals mensen met post-COVID. Onderzoek naar andere doelgroepen is uiteraard ook mogelijk.

Wie kan subsidie aanvragen?

In deze subsidieronde kan subsidie worden aangevraagd door:

  • Nederlandse onderzoeksorganisaties
  • uitvoerders van een wettelijke taak, zoals gemeenten en UWV
  • beroeps- en/of brancheorganisaties, bijvoorbeeld werkgeversorganisaties of werknemersorganisaties
  • re-integratiebedrijven
  • bedrijven (o.a. mkb-bedrijven) waar werknemers re-integreren via tweede spoor

Een samenwerkingsverband moet minimaal bestaan uit 1 praktijkorganisatie én 1 Nederlandse onderzoeksorganisatie. Indien relevant voor de uitvoering van het project, kunnen ook andere partijen betrokken worden, zoals verzekeraars.

Informatiebijeenkomst

Heeft u interesse in het aanvragen van subsidie? U bent van harte welkom op de digitale informatiebijeenkomst op donderdag 31 oktober 2024 om 10.00 – 11.00 uur (via Teams). Hier vertellen we u meer over de oproep en de procedure (wie, wat, wanneer en hoe). Ook krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. U kunt zich hiervoor aanmelden via tweedespoor@zonmw.nl. Vermeld in deze e-mail uw naam, functie, organisatie en eventuele vragen die u heeft.
 

Verbetering Re-integratie tweede spoor

Deze subsidieronde is onderdeel van het Verbetering Re-integratie tweede spoor. Dit programma is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het tweede spoortraject. Medewerkers die ziek zijn, werken in dit traject samen met hun huidige werkgever aan een succesvolle terugkeer naar werk bij een andere werkgever.

Meer informatie