Subsidie voor Onbekend Talent: ontwikkeltraject verzorgenden IG en mbo-verpleegkundigen

Ben jij verzorgende IG of mbo-verpleegkundige? En wil jij jezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen door nieuwe vaardigheden en kennis op te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vanaf half mei is het mogelijk om de subsidieoproep te lezen over het aanvragen van de ‘Onbekend Talent’ voucher. Lees snel verder of jij in aanmerking komt voor deelname aan dit ontwikkeltraject.

Onbekend Talent

Je krijgt de kans om nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen op jouw eigen werkvloer. Je leert hoe je een zelfgekozen probleem uit je eigen dagelijkse werkpraktijk kunt signaleren, oppakken en verbeteren. Om dit te kunnen doen word je begeleid in de vorm van coaching en volg je onderwijsmodules. Hiervoor zetten het Van Kleef Instituut en Albeda Zorgcollege een ontwikkeltraject op. In dit ontwikkeltraject staat leren centraal en ga je aan de slag met allerlei vaardigheden: van leiderschap en samenwerking tot leren schrijven en presenteren.

Het ontwikkeltraject wordt uitgezet als pilot die op dit moment alleen wordt uitgevoerd bij zorgorganisaties die kernpartner zijn van het Van Kleef Instituut.

Wanneer kan je meedoen?

Je kunt meedoen aan het ontwikkeltraject als je een verzorgde IG of mbo-verpleegkundige bij één van de volgende organisaties bent: Lelie Zorggroep, Laurens, Careyn (regio’s ZHE en DWO-NWN), Topaz, De Zellingen en Activite. Daarnaast heb je minimaal 4 jaar werkervaring als gediplomeerd verzorgende IG of mbo-verpleegkundige.

Online spreekuren

Dinsdagmiddag 31 mei kun jij, samen met je leidinggevende, vragen stellen in een van de twee online spreekuren met Albeda Zorgcollege, ZonMw en VKI. Tijdens deze online spreekuren beantwoorden we je vragen over het ontwikkeltraject, zoals 'Hoeveel tijd kost het per week?' en 'Hoe word je begeleid?'.

Aanmelden voor de spreekuren kan hier.

Rol van ZonMw

Dit ontwikkeltraject wordt betaald door ZonMw, omdat wij het belangrijk vinden dat zorgverleners meer zeggenschap krijgen. Elke deelnemer krijgt hiervoor een waardebon (voucher); hiermee kan je organisatie jouw contract tijdelijk uitbreiden met 8 uur per week. Zo gaan deze uren niet ten koste van je cliënten en heb je tijd om alle activiteiten te doen die nodig zijn voor jouw leertraject. Om in aanmerking te komen voor een voucher, wordt jouw plan van aanpak beoordeeld door ZonMw.