Landelijke Begeleiding en Evaluatie grip op onbegrip (BE-grip)
Breed consortium
Binnen BE-Grip werkt een breed consortium van partijen samen: Kennisinstituut Phrenos, Erasmus School of Health Policy and Management, MIND, Verwey-Jonker Instituut, Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) vormen de kerngroep. In de ruimere schil van het consortium zijn de Nederlandse ggz, VNG, Valente, Movisie, Trimbos, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Onderzoeksinstituut IVO betrokken. Samen verzorgen deze partijen een landelijk begeleidings- en onderzoekstraject waarbij Kennisinstituut Phrenos de kartrekker is voor het vormgeven van de begeleiding van de netwerken en Erasmus Universiteit voor het opzetten van de monitoring en evaluatie. Uiteraard hangen de activiteiten met elkaar samen: de inzichten die vanuit de monitoring en evaluatie worden opgedaan vormen weer input voor de begeleiding van de netwerken.
Gezamenlijke opgave
We zien zowel regionaal als landelijk dat onbegrepen gedrag steeds meer wordt gezien als een gezamenlijke opgave. Maar we weten inmiddels ook dat het taaie problematiek is waar het ondanks de beste bedoelingen niet altijd goed gaat. Vanuit BE-Grip zien we het als onze uitdaging om samen met de regio’s en landelijke betrokkenen te bouwen aan een duurzaam lerend systeem waarin ruimte is voor de reflectie die nodig is voor een mensgerichte aanpak die de leefwereld centraal stelt.
Wat vragen we van de regionale netwerken?
Sinds medio april is BE-Grip van start. De komende periode zullen wij in gesprek gaan met verschillende netwerken om inzicht te krijgen in de behoeften en perspectieven op verschillende niveaus. Deze perspectieven vormen een belangrijk aandeel in hoe de inhoudelijke begeleiding en de evaluatie er in de komende jaren zullen uitzien.
Wilt u meer weten over BE-Grip of contact met ons opnemen, bekijk dan op de projectpagina.