Succesvol stimuleren van e-health implementatie

Hoe schaal je bestaande e-health-toepassingen binnen zorgorganisaties op? Het ondersteuningsprogramma 'SET-up' en het project Zo-Dichtbij, dat subsidie heeft ontvangen vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET), delen hun waardevolle inzichten, ervaringen en geleerde lessen. Schrijf je snel in voor hun sessie op 4 juni in Amersfoort!

Om de zorg binnen onze maatschappij houdbaar te houden, moeten we zorg slimmer inrichten. E-health kan daarbij een oplossing bieden. Met subsidie uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) schalen zorgorganisaties bestaande e-health-toepassingen op. Zo kunnen kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis blijven wonen. Tijdens deze inspirerende sessie spreken Mieke Klerkx van VitaValley, SET-projectleider Wally Keijzer en moderator Rik Wisselink over hun ervaring met het opschalen van e-health-toepassingen.

Sessie tijdens netwerkbijeenkomst op 4 juni

Meer weten? Kom dan naar onze sessie Succesvol stimuleren van e-health implementatie tijdens de ZonMw-netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging op dinsdagmiddag 4 juni 2024 in Eenhoorn Meeting Center in Amersfoort. 

Zo-Dichtbij: innovatie in de thuiszorg

Zo-Dichtbij is een sociale innovatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn, waarmee je als burger toegang krijgt tot een persoonlijke digitale kluis. De informatie in die kluis (waaronder vraagverheldering van InterRAI en positieve gezondheid), is te delen met anderen, maar alleen als je zelf hiervoor toestemming geeft. Tijdens de sessie bespreekt projectleider Wally Keijzer zowel de successen als de uitdagingen uit de dagelijkse praktijk en hoe je obstakels kunt overwinnen.

SET-up: kennisdeling en ondersteuning

Mieke Klerkx gaat verder in op het SET-up-programma, dat centraal stond bij de kennisdeling binnen de SET. Het programma bood gehonoreerde projecten praktische ondersteuning en helpt bij kennisuitwisseling tussen regionale initiatieven en innovaties in de zorg over het implementeren van e-health-toepassingen om ouderen langer thuis te laten wonen. Deelnemers nemen actief deel aan kennisdeling via een on- én offline leernetwerk, ook wel community of practice genoemd. Met meer dan 1.200 deelnemers, 120 workshops en bootcamps, en de ondersteuning van ongeveer 100 projecten, droeg SET-up bij aan de verbetering van thuiszorg voor meer dan 200.000 mensen.

ZonMw en e-health

Met de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) investeerden we in de opschaling van bestaande e-health-toepassingen. Zo kunnen kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis blijven wonen. Het doel van de SET is het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van e-health in ondersteuning of zorg thuis. Zo zorgen we samen dat kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. Bekijk inspirerende resultaten