Eerstelijnszorg regio Twente

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
In het Integraal Zorgakkoord (IZA) bestuurlijke afspraken gemaakt over het versterken van de eerste lijn. In de regio worden regioplannen gemaakt, aansluitend bij het regiobeeld, voor een optimale samenwerking binnen Twente.

Doel en werkwijze

In dit project focussen wij ons op de rol van de eerstelijnszorg in Twente hier bij. Dit doen wij door een gezamenlijke visie te gaan vormen, aansluitend bij de regioplannen, en wordt de samenwerking verbeterd binnen de eerstelijnszorg, sociaal domein en met betrokkenheid van burgers. Dit doen wij door de samenwerking te analyseren, knelpunten op te pakken en in gesprek te gaan met elkaar over vervolgactiviteiten.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door zorggroep FEA-CHPA, zorggroep SHT-THOON, de VVT organisaties ZorgAccent, Trivium Meulenbeltzorg, Carintreggeland en Zorggroep Sint Maarten, Zorggroep Manna, Liberein, de Posten, Livio, Menzis, de Twentse Apothekersorganisatie, de Twentse Fysiotherapie organisatie, Twentse Noabers en Roset.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg