Eerstelijnszorg regio 's Hertogenbosch

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Om de zorg toegankelijk, betaalbaar en toekomstbestendig te houden, is een sterke eerstelijnszorg van groot belang. De regio Zorgzaam 's-Hertogenbosch kenmerkt zich door een grote bereidheid tot samenwerking op regionaal niveau. In de regio ontbreekt een georganiseerde bestuurlijke, multidisciplinaire samenwerking tussen de eerstelijnspartijen.

Doel

Jeroen Bosch Huisartsen, VVT samenwerkingsverband IedereenZorgt, Coöperatie Zorggroep Fysiotherapie ‘s-Hertogenbosch e.o. en Apothekerszorggroep Concordant nemen nu het initiatief om georganiseerde regionale bestuurlijke eerstelijnssamenwerking multidisciplinair vorm te gaan geven.

Aanpak

Het project focust op verschillende projectdoelen:

  • verkennen van een regionale bestuurlijke eerstelijnssamenwerking
  • vormgeven van een collectieve visie op de toekomst van de eerstelijnszorg en de bijbehorende regionale eerstelijnssamenwerking
  • en tenslotte aanhaken van een mandaat van deze samenwerking aan bestuurlijke overlegtafel(s) in de regio

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door ROS Robuust, Jeroen Bosch huisartsen, Coöperatie Zorggroep Fysiotherapie ’s-Hertogenbosch e.o., Concordant, IedereenZorgt en VGZ.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg