Eerstelijnszorg regio Rijk van Nijmegen

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Om de zorg toegankelijk, betaalbaar (passend) en toekomstbestendig te houden is een sterke eerstelijnszorg van groot belang. De regio Rijk van Nijmegen kent een rijke geschiedenis van samenwerken en kenmerkt zich door een grote samenwerkingsbereidheid.

Doel

Er ontbreekt echter een georganiseerde, multidisciplinaire eerstelijnssamenwerking, en een structurele samenwerking in de wijk. NEO Huisartsenzorg, Zorggroep CFN, ZZG zorggroep en A-NIMO nemen nu het initiatief om regionale bestuurlijke eerstelijnssamenwerking multidisciplinair vorm te gaan geven, om een start te maken met het organiseren van eerstelijnssamenwerking, van regionaal naar lokaal samenwerken.

Aanpak

Het project focust zich op verschillende projectdoelen:

  • het ontwikkelen van een regionale bestuurlijke eerstelijnssamenwerking
  • het aanhaken van een mandaat van deze samenwerking aan het bestuurlijk overleg van NOEL
  • en ten slotte het vormgeven van de lokale wijksamenwerking

Hierbij maken we gebruik van lokale initiatieven en voorbeelden uit het land.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door ROS Robuust, NEO Huisartsenzorg, A-NIMO, ZZG zorggroep, Zorggroep CFN (Coöperatie Fysiotherapeuten Nijmegen) en VGZ.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg