Eerstelijnszorg regio Midden-Holland

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Een goede eerstelijnszorg is van vitaal belang om patiënten van passende en kwalitatief goede zorg te voorzien. In regio Midden-Holland wordt binnen het samenwerkingsverband Gedeelde Zorg al samengewerkt door verschillende zorgaanbieders (eerste en tweede lijn).

Doel

In het document 'Visie versterking organisatie eerstelijnszorg 2030' wordt de eerstelijnssamenwerking van 2030 geschetst. In Midden-Holland is de samenwerking in de eerste lijn niet optimaal: er wordt niet wijkgericht gewerkt, het thuiszorgaanbod is versnipperd, paramedici zijn grotendeels niet georganiseerd en niet alle zorgaanbieders zijn lid van Gedeelde Zorg. Ter voorbereiding op een optimale samenwerking in 2030:

  • worden in dit project alle betrokken eerstelijnspartijen gesproken
  • wordt een gezamenlijke visie gevormd
  • worden partijen voorbereid om zich te organiseren
  • wordt beschreven hoe deze ontwikkeling zich verhoudt tot Gedeelde Zorg

Zo ontstaat er optimale zorg: overzichtelijk en dicht bij de patient.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door Coöperatie Regionale Organisatie Huisartsen Midden-Holland, Vereniging Gezondheidsregio Midden-Holland, Huisartsenpost Midden-Holland, VGZ, Vierstroom en Zorgpartners Midden-Holland.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg