Eerstelijnszorg regio Maastricht-Heuvelland

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
De regio Maastricht-Heuvelland bestaat uit de 4 gemeenten, telt 170.000 inwoners en wordt gekenmerkt door veel mensen met een lage sociaaleconomische status, grote gezondheidsachterstanden, een sterke vergrijzing en ontgroening. Om de zorg toegankelijk, betaalbaar en toekomstbestendig te houden is een sterke eerstelijnszorg van groot belang.

Samenwerkingsverbanden

De overheid verwacht van alle beroepsgroepen en zorgaanbieders die actief zijn in de eerstelijnszorg dat zij actief deelnemen aan regionale- en wijksamenwerkingsverbanden. De zorg in de regio Maastricht-Heuvelland kent een rijke geschiedenis van samenwerken. ZIO is een eerstelijnszorgorganisatie die huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten in de regio Maastricht-Heuvelland ondersteunt.

Doel

ZIO doet met partners in dit project een verkenning naar regionale multidisciplinaire (bestuurlijke) eerstelijnssamenwerking en anticipeert op plannen om de eerstelijnszorg in de regio te versterken en bereidt deze voor.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door ZIO (Zorg In Ontwikkeling), Envida, Thuiszorg Groot Limburg en VGZ.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg