Eerstelijnszorg regio Hoeksche Waard

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Knelpunten in de eerstelijnszorg in de Hoeksche Waard zijn een versnipperde samenwerking, een lage organisatiegraad en naderende pensioenleeftijd van praktijkhouders. Uitdagingen hierbij zijn de sterke vergrijzing en vermindering van beschikbare mantelzorgers.

Doel

Met dit project willen we de samenwerking in de eerstelijnszorg verbeteren met betrokkenheid van zorginstellingen en de gemeente op het eiland.

Aanpak

We stellen een regionale visie en maatschappelijke doelstelling op, zetten een samenwerkingsnetwerk op en werken een netwerk- en routekaart uit. Daarbij is aandacht voor borging van het project.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door Zorggroep Hoeksewaard, Stichting Alerimus, Stichting Zorgwaard, Stichting Woongemeenschap voor Ouderen Heemzicht en CZ-groep voor de regio Hoeksche Waard.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg