Eerstelijnszorg regio Gooi e.o.

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Het aantal ouderen en chronisch zieken in de regio Gooi en omstreken stijgt, terwijl de arbeidsmarkt krapper wordt en huisvestingsproblemen groter.

Doel

Het is noodzakelijk om samenwerking tussen partijen in de eerste lijn, welzijn, gemeente en thuiszorg te versterken. Daarvoor willen we eerst de eerstelijnszorg verder versterken door het opzetten van een professionele eerstelijnsorganisatie die samenwerkingsafspraken maakt en structurele samenwerking op wijkniveau faciliteert.

Werkwijze

Concrete samenwerkingsafspraken maken we op basis van het regioplan en -beeld en in lijn met de Visie eerstelijnszorg 2030. In deze voorbereiding worden:

  • regionaal eerstelijnspartijen betrokken
  • de huidige organisaties, samenwerkingen en netwerken in kaart gebracht
  • kernteams opgezet aansluitend bij bestaande initiatieven

Door gezamenlijke inzet op optimale samenwerking en preventie houden we de zorg toegankelijk en bevorderen we de zelfredzaamheid, gezondheid en welzijn van burgers. 

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door RHOGO Care and Cure Services B.V., Samenwerkende Apothekers Gooi en Omstreken (SAGO), Coƶperatie paramedische Federatieve Vereniging Gooi en Omstreken FVGO), Dietisten Vereniging het Gooi en Omstreken (DVGO), Stichting Hilverzorg, Stichting Amaris Zorggroep en Zilveren Kruis.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg