Eerstelijnszorg regio Amstelland

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg
Om de zorg ook in de toekomst toegankelijk te houden, zijn in het Integraal Zorgakkoord (IZA) bestuurlijke afspraken gemaakt over het versterken van de eerste lijn.

Doel

In de regio Amstelland willen we het regiobeeld en de nieuwe visie op de versterking van de eerste lijn op een goede manier vertalen naar concrete plannen en activiteiten die draagvlak hebben bij alle partijen. De driehoek huisartsen, wijkverpleegkundigen en apothekers wordt daarbij, zeker op het gebied van ouderenzorg, steeds belangrijker. Hiervoor is het nodig dat alle partijen goed georganiseerd zijn en de juiste mensen in werkgroepen vertegenwoordigd zijn.

Aanpak

In dit project wordt zowel de huidige samenwerking van de verschillende monodisciplines als de samenwerking tussen de disciplines geanalyseerd en zullen knelpunten worden opgepakt. Gezamenlijk, ook samen met patiƫnten, vertalen we de regiovisie en nieuwe visie op versterking van de eerste lijn naar concrete activiteiten. Daarnaast bereiden we ook de vervolgsubsidieaanvraag voor.

Samenwerkingspartners

De subsidieaanvraag voor dit project is ingediend door Amstellandzorg, Stichting Brentano Amstelveen, OWM Zorg en Zekerheid, Stichting Zonnehuisgroep Amstelland.

ZonMw en eerstelijnszorg

Om de eerstelijnszorg voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden met behoud van kwaliteit van zorg, investeren we in de versterking van de eerstelijnszorg door kennisontwikkeling voor de dagelijkse praktijk en de toepassing daarvan. 

> Lees hoe we dat doen. 

Regionale versterking organisatie eerstelijnszorg