Na een fellowship

Wat bracht de fellowship en het onderzoek?
De eerste lichting fellows van het Onderzoeksprogramma ggz zijn klaar met hun traject. Het doel van hun persoonsgebonden subsidies was om innovatief, creatief en grensverleggend onderzoek te stimuleren. In videoportretten vertellen ze wat deze fellowship heeft gebracht. Zowel voor henzelf als voor de wetenschap.
Afbeelding

Beter begrip van psychisch lijden

Annemarie Kohne werkte in haar fellowship op meerdere manieren toe naar gepersonaliseerde zorg in de ggz. Van categorieën en protocollen naar maatwerk en persoonlijke behandeling. Zij promoveerde op 29 november 2022 op dit onderwerp.
Afbeelding

Met netwerkbenadering bijdragen aan suïcidepreventie

Het doel van het fellowship van Derek de Beurs is: Leren hoe suïcidale mensen van elkaar verschillen en hoe we ze het beste kunnen behandelen. Op de lange termijn zal dit tot minder suïcides moeten leiden.
Afbeelding

Met data de behandelaar beter ondersteunen

Een onderwerp waar veel over te denken valt: het gebruik van (voorspellings)data in de ggz-behandelkamer. Tijdens zijn fellowship kwamen meer interessante inzichten aan bod. Zijn conclusie? 'Het is de tijd van teruggeven, en dat is een leuke en positieve tijd.'
Afbeelding

Effectiviteit van traumabehandelingen bij jongeren

Negatieve jeugdervaringen heeft veel impact op de ontwikkeling van kinderen. Fellow Rik Knipschild onderzocht tijdens zijn fellowship de effectiviteit van 2 vormen traumabehandelingen bij jongeren.
Afbeelding

Herkennen van eetstoornissymptomen van de kindertijd tot adolescentie

Bepaalde gedragspatronen zijn in de kindertijd voorspellend voor later controleverlies over eten. Pauline Jansen onderzocht tijdens haar fellowship eetstoornissymptomen bij adolescenten, waarbij in kaart werd gebracht hoe deze symptomen zich ontwikkelen vanuit de kindertijd tot in de adolescentie.