Initiatieven en bijdragen - Thuis in verschillende woonvormen

De initiatieven en bijdragen voor de subsidieoproep Thuis in verschillende woonvormen zijn ingediend. Wilt u een bijdrage leveren? Lees meer over de initiatieven en hoe u zich kan aanmelden voor de collaboratieve workshops op dinsdag 12 december 2023 en 16 januari 2024.

NWA-call Thuis in verschillende woonvormen

Het doel van deze call is het verder ontwikkelen van kennis over beschikbare woonvormen waarbij huisvesting, begeleiding en ondersteuning voor (ex) dakloze mensen en mensen met een psychische kwetsbaarheid centraal staat. De kennis en inzichten worden vervolgens doorvertaald in handelingsperspectieven voor praktijk en (gemeentelijk) beleid, zodat zij in staat zijn om op een goede manier de verschillende woonvormen in te zetten en die passend te ondersteunen.

Voor een subsidieaanvraag in deze call kan maximaal € 2.861.000 worden aangevraagd. Naar verwachting wordt maximaal 1 subsidieaanvraag toegewezen en de maximale looptijd van het voorgestelde project is 36 maanden.

Initiatieven

Tot dinsdag 14 november 2023, 14.00 uur konden kennisinstellingen en maatschappelijke partijen een initiatief indienen voor het ontwikkelen van een wetenschappelijk en praktijkgeoriënteerd onderzoeksvoorstel gericht op het thema (beëindigen van) ‘dakloosheid en (bevorderen van een) beschermd thuis’.

Een initiatief bestaat uit een beknopt en krachtig geformuleerd projectidee, een eerste indicatie van de bij het consortium betrokken partijen (indien bekend) en de contactgegevens van de hoofdaanvrager. Lees meer over de ingediende initiatieven:

Bijdragen

Ook is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan 1 van de bovengenoemde initiatieven. Meld u dan aan voor de collaboratieve workshops! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar zonmw-woonvormen@zonmw.nl met een korte beschrijving van uw bijdrage. Mocht u een voorkeur hebben van initiatief dan kunt u dit vermelden in de mail.

Er zijn al een aantal bijdragen ingediend. Lees hier meer over de bijdragen:

Collaboratieve workshops

ZonMw organiseert op dinsdag 12 december 2023 en 16 januari 2024, van 13.00 tot 17.00 uur 2 collaboratieve workshops voor de aanmelders van een initiatief en partijen die een bijdrage willen leveren aan een project. Op deze manier krijgen de partijen die een bijdragen willen leveren de kans om aan te sluiten bij (zich vormende) consortia. De workshops zullen live in Utrecht plaatsvinden.

De collaboratieve workshops hebben als doel het bevorderen van optimale netwerkvorming rond de thema’s en het stimuleren van samenwerking. De workshops bieden de mogelijkheid om onderzoeksideeën te combineren en brede vernieuwende consortia te vormen. Het is vervolgens aan de deelnemers om samenwerking aan te gaan in kennisketenbrede, inter- en transdisciplinaire vernieuwende consortia.