Subsidieoproep JPND open over de mechanismen van niet-farmacologische interventies

De subsidieoproep van het EU Joint Programme Neurodegenerative Disease Research (JPND) staat open voor aanvragen over onderzoek naar de mechanismen van niet-farmacologische interventies. Het begrijpen van deze mechanismen kan bijdragen aan een persoonsgerichte behandeling voor mensen met een neurodegeneratieve aandoening, zoals Alzheimer en Parkinson. De deadline voor indienen is 1 maart 2022.

Wat is de achtergrond?

Vele niet-farmacologische interventies (bijvoorbeeld psychosociale interventies, neuromodulatie, voeding en beweging) zijn bewezen effectief, maar er is nog weinig bekend over de moleculaire en cellulaire mechanismen van deze interventies. Ook is er nog weinig interactie tussen een biomedische en een psychosociale aanpak voor neurodegeneratieve aandoeningen. Daarom opent JPND de subsidieoproep ‘Understanding the mechanisms of non-pharmacological interventions’.

Deadline

De deadline voor het indienen van een vooraanmelding is 1 maart 2022, 12.00 uur.

Budget

Nederlandse onderzoekers kunnen per aanvraag maximaal 300.000 euro aanvragen.

JPND en Onderzoeksprogramma Dementie

ZonMw is aangesloten bij het internationale programma JPND via het Onderzoeksprogramma Dementie. Zo wil ZonMw Nederlands dementieonderzoek internationaal op de kaart zetten en verbinden met internationale partijen.

Aanvraag indienen

Heeft u interesse in het indienen van een aanvraag? Ga dan naar de JPND website voor meer informatie. U kunt ook meer informatie over de oproep vinden op de ZonMw website.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
•    Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrieven Ouderen en Geestelijke Gezondheid.
•    Volg de LinkedIn pagina Geestelijke Gezondheid of de JPND LinkedIn pagina.
•    Houdt de Europese en ZonMw websites van JPND in de gaten